Již od prvního ročníku Vítání sv. Martina se blanenské restaurace připojily k městským oslavám a nabízely svým zákazníkům speciální svatomartinské menu. Jejich počet se každoročně zvyšuje, nabídka se pohybuje od jednodenních meníček až po několikadenní hody doplněné nabídkou svatomartinského vína.

Kromě restaurací se k této akci již tradičně připojuje i kavárna Cafisco, která bude mít v nabídce kavárenské menu se svatomartinskou pečenou husičkou, samozřejmě perníkovou.

Přehled jednotlivých restaurací a termínů, kdy budou podávat svatomartinské speciality najdete níže.

Neváhejte si tedy zarezervovat místa ve vaší oblíbené restauraci již nyní, neboť vzhledem ke zkušenostem z minulých let bývají mnohé restaurace v zejména v exponovanou dobu na obědy a večeře často plně obsazené.


Sváteční menu restaurací budou průběžně doplněna podle toho, jak nám je budou jednotliví provozovatelé zasílat. Obvykle je přidáváme cca od začátku listopadu.
Nakonec bude sestaveno PDF se všemi restauracemi a jejich svatomartinským menu.

Vytiskněte si všechna svatomartinská menu na rok 2017 [PDF]


Restaurace, které budou nabízet speciální svatomartinské menu

web: Hostinec Mlýn

Menu se podává: od 09.11. do 11.11.2017

Předkrm

80 g Pomazánka z husí pečínky na chlebu podávaná – 51 Kč

100 g Husí sádlo – 25 Kč

100 g Pečená husí játra v sádle zalitá – 47 Kč

80 g Husí koláč – 47 Kč

Polévka

0,2 l Staročeský husí kaldoun – 36 Kč

Hlavní chod

1/4 Posvícenská pečená husa, červené a bílé zelí, houskový a bramborový knedlík, bramborová lokše – 296 Kč

1/4 Svatomartinská pečená husa se sváteční nádivkou pečenou ve vepřové bránici, červené a bílé zelí, houskový a bramborový knedlík, bramborová lokše – 309 Kč

1/4 Svatomartinská husí pečínka s ovocem (jablka, hrušky, sušené švestky), červené a bílé zelí, houskový a bramborový knedlík, bramborová lokše – 301 Kč

1/4 Bezlepková posvícenská husa, kysané zelí, kynutý knedlík – 307 Kč

(Ceny husy jsou vypočítány z váhy 1 ks 4 kg.)

Dezert

100 g Nadýchaná piškotová roláda se šlehačkou, pečená bez mouky – 31 Kč

Mladá vína Réva Rakvice

Müller Thurgau
Modrý portugal
Svatovavřinecké rosé

0,1 l – 25 Kč
0,7 l – 171 Kč

Vína s sebou – sleva 20 Kč / 0,7 l.


Rezervace stolů: tel. 516 411 150.

web: Hostinec U Šesti

Menu se podává: 11.11.2017

Svatomartinské husí menu na objednávku

Polévka

Domácí husí kaldoun s nudlemi a knedlíčky

Hlavní chod

400 g Konfitované husí stehno, červené a bílé zelí, houskový a bramborový knedlík

Dezert

Domácí jablečný závin se šlehačkou a čokoládou

Cena menu: 229 Kč

Objednávky přijímáme do 5. listopadu. Tel. 776 237 847.

Otevřeno je od 12:00 hodin.

Čepujeme Svatomartinský pivní speciál 13°.

web: Hotel Olberg

Menu se podává: od 09.11. do 12.11.2017

Předkrm

80 g Paštika z kachních jatýrek, masa a pistáciemi, omáčka Cumberland, rozpečená bageta (1, 7, 8)

Restované kachní jatýrka na kmínu zalitá v husím sádle, domácí rozmarýnový chléb (1, 3, 7)

Polévka

Husí kaldoun s bylinkovým kapáním a smetanou (1, 3, 7, 9)

Hlavní chod

¼ Mladá kachna na pomerančích, domácí tymiánové krokety (1, 3, 7)

¼ Konfitovaná kachna položená na dýňovém zelí se slaninou, bramborový závin (1, 3, 7)

¼ Husička s medovou krustou s bílým zelím s rakytníkem a červeným zelím s rozinkami podávaný s houskovým, bramborovým a karlovarským knedlíkem (1, 3, 7)

¼ Posvícenská husa s mandlovou nádivkou a dýňovým zelím (1, 3, 7)

200g Filetovaná kachní prsíčka s rybízovo-višňovou omáčkou, bramborové koblížky (1, 3, 7)


Rezervace stolů: tel. 734 440 088.

web: Hotel Skalní mlýn

Menu se podává: od 11.11. do 12.11.2017

Předkrm

Husí paštika, hruškové chutnie, bagetka

Husí játra restovaná se šalotkou a jablky, omáčka z Marsaly, bagetka

Polévka

Tradiční husí kaldoun s masem, drůbky a zeleninou

Hlavní chod

Pečené husí stehno na kmínu, červené zelí, bramborový a houskový knedlík

Kachní prso na medu, hříbková polenta, dýňové pyré

Drůbeží roláda s játry a sušenými švestkami, bramborová kaše

Dezert

Jablkový řez se skořicí a ořechy


Rezervace stolů:  tel.: 516 418 113.

web: Jídelna U Horáčků

Menu se podává: 10.11.2017

Svatomartinské menu

Menu od 105 Kč.

Podává se od 11:00 do 15:00 hodin.

Další informace na tel. 516 413 237.

web: Kavárna Cafisco

Menu se podává: sobota 11.11.2017 od 10 do 19 hodin

Káva a svatomartinské rohlíčky

Svatomartinské víno

Svatomartinská husička – perníková

web: Penzion Statek Samsara

Menu se podává: od 10.11. do 12.11.2017

Předkrm

Terinka z husích foie gras, švestky, ponzu, mořská řasa – 248 Kč

Polévka

Kachní kaldoun – 79 Kč

Hlavní chod

150 g Kachní roláda, nádivka, sušené ovoce pečený celer – 285 Kč

1/4 pečená husa, jablka, špičaté zelí, bramborový knedlík – 329 Kč

150 g Kachní prso, kadeřávek, brusinky, bramborák – 290 Kč

Konfitované kachní žaludky, Beluga, slanina, křen – 239 Kč

Dezert

Bramborové placky, kachní sádlo, mák, povidla – 109 Kč


Rezervace stolů: tel. 727 945 560.

web: Restaurace Lažánky

Menu se podává: od 09.11. do 12.11.2017

Předkrm

Husí jatérka v sádle

Polévka

Husí krémová polévka

Hlavní chod

¼ Pečená husa, bílé zelí a červené medové zelí, houskový, bramborový, karlovarský knedlík

Valašská placka – bramborová placka plněná zelím a husím masem

Husí srdíčka na smetaně, houskový knedlík

Dezert

Domácí koláčky


Rezervace stolů: tel. 516 418 923.

(do vyprodání zásob)

web: Restaurace Myslivna

Menu se podává: od 10.11. do 12.11.2017

Polévka

0,3 l Husí vývar s drůbky a nudlemi – 35 Kč

Hlavní chod

900 g Pomalu pečená husa, bílé a červené zelí, karlovarský a houskový knedlík – 289 Kč

Dezert

Lívanečky s lesním ovocem – 55 Kč

Víno

Svatomartinské víno


Cena celého menu 319 Kč.


Rezervace stolů: 777 547 927.

web: Restaurace Obůrka

Menu se podává: od 11.11. do 12.11.2017

Předkrm

80 g Jemná paštika z husích jater s plátky mandlí ochucená portským vínem, hruškové chutney, bagetka

100 g Husí játra v sádle ovoněná tymiánem, čerstvý domácí chléb

(podávaná ve skleničce)

Polévka

Husí kaldoun s drůbky, masem, zeleninou a bylinkovým knedlíčkem

Hlavní chod

¼ ks Svatomartinská husa nadívaná jablky a cibulí (výběrem: zelí červené s rozinkami, bílé s jablky, dýňové a kedlubnové zelí s křenem, houskový, bramborový knedlík)

1 ks Pečené husí stehno v podzimním ovoci (švestky, jablka, hrušky), cibuli a zázvoru, bramborové lokše

200 g Husí roláda s žemličkovou nádivkou a fíky, parmazánová bramborová kaše

Dezert

Domácí dort


Nabídka platí do vyprodání zásob.

Rezervace stolů: tel. 516 416 107, 725 357 807.

web: Restaurace Punkva

Menu se podává: 10.11. a 12.11.2017

Pouze na objednávku.

Polévka

Kachní vývar

Hlavní chod

Pečená kačena, mix zelí a mix knedlíků

Husí roláda se šťouchanými bramborami

Kachní játra na cibulce, bramborová lokše


Rezervace stolů: tel. 516 418 678. 

web: Restaurace U Golema

Menu se podává: od 10.11. do 12.11.2017

Předkrm

Husí sádlo s játry, pečivo

Polévka

Husí krémová polévka s žemlovými knedlíčky, zjemněná šlehačkou

Hlavní chod

1/4 Pečená husa dle staročeského receptu, dušené červené nebo bílé zelí, knedlíky houskové, bramborové s cibulkou nebo kombinované

1/2 Pečená kachna, dušené červené nebo bílé zelí, knedlíky houskové, bramborové s cibulkou nebo kombinované

Dezert

Čokoládový fondant, dortík plněný čokoládou a zdobený čerstvou šlehačkou


Rezervace stolů: tel. 516 412 524.

web: ---

Menu se podává: od 10.11. do 12.11.2017

Předkrm

Husí paštika podávaná na ledovém salátu s opečeným toastem

Polévka

Husí kaldoun s krutony

Hlavní chod

1/4 Pečená husa, červené a bílé zelí, domácí houskový knedlík

Dezert

Hraběnčiny řezy se šlehačkou zdobené snítkou máty


Rezervace stolů: tel. 516 413 832.

web: Restaurace Zámecká sýpka

Menu se podává: od 04.11. do 12.11.2017

Předkrm

30 g Husí játra „foie gras“ marinovaná v portském víně karamelizovaná jablka, bagetka – 99 Kč (1, 3, 7, 12)

Polévka

0,25 l Smetanový husí kaldoun se zeleninou a nudlemi – 59 Kč (1, 3, 7, 9)

Hlavní chod

1/4 Konfitovaná husa na kmínu, dušené červené a bílé zelí, variace houskových a karlovarských knedlíků – 299 Kč (1, 3, 7, 9, 12)

700 g Pečené husí stehno, cibulové chutney, žemlová nádivka, lahůdkový brambor s máslem a petrželkou – 299 Kč (1, 3, 7, 9, 12)

250 g Pošírovaná husí roláda plněná vaječným špenátem, řepová redukce, dýňové pyré s chia semínky – 299 Kč (3, 7, 9, 12)

Dezert

Ananasový koláč s mascarpone a vlašskými ořechy 79 Kč (1, 3, 7, 8)


Rezervace stolů: tel. 516 412 887, 602 563 646.

web: Restuarace U Štěpánků

Menu se podává: 12.11.2017 od 11 do 15 hodin

Pouze na objednávku 

Předkrm

Husí paštika s vlašskými ořechy a brusinkami

Hlavní chod

¼ Svatomartinská husa, červené a bílé zelí, houskový a bramborový knedlík

Dezert

Domácí štrúdl


Rezervace stolů: tel. 516 414 234.

web: Wellness Hotel Panorama

Menu se podává: od 10.11. do 12.11.2017

Předkrm

100 g Jemné paté z kachny a kachních jatýrek, zakápnuté koňakem, se sušenými brusinkami, pomerančovým sause, bagetka

Polévka

0,30 l Sváteční smetanový kaldoun s masem a zeleninou, doplněný bylinkovým nočkem a sekanou petrželkou

Hlavní chod

1/4 Pečená kachnička s kmínem, červeným a bílým zelím, variací knedlíků a vídeňskou cibulkou

1 ks Pomalu pečené kachní stehýnko s dýňovým zelím a žemličkovým krémem

150 g Roláda z mladé kachny s masovou fašírkou s pistáciemi a uzeným, na smetanovém špenátu, zemákový knedlík s praženou cibulkou

180 g Filírované kachní prsíčko na jeřabinové omáčce zdobené grilovaným pomerančem, bramborové krokety


Přijměte pozvání šéfkuchaře pana Luďka Hegera a celého týmu restaurace Wellness hotelu Panorama.

Rezervace stolů: 725 418 111, 516 418 111.