Vítání svatého Martina na Facebooku

Již od prvního ročníku Vítání sv. Martina se blanenské restaurace připojily k městským oslavám a nabízely svým zákazníkům speciální svatomartinské menu. Jejich počet se každoročně zvyšuje, nabídka se pohybuje od jednodenních meníček až po několikadenní hody doplněné nabídkou svatomartinského vína.

Kromě restaurací se k této akci již tradičně připojuje i kavárna Cafisco, která bude mít v nabídce kavárenské menu se svatomartinskou pečenou husičkou, samozřejmě perníkovou.

Přehled jednotlivých restaurací a termínů, kdy budou podávat svatomartinské speciality najdete níže.

Neváhejte si tedy zarezervovat místa ve vaší oblíbené restauraci již nyní, neboť vzhledem ke zkušenostem z minulých let bývají mnohé restaurace v zejména v exponovanou dobu na obědy a večeře často plně obsazené.


Sváteční menu restaurací budou průběžně doplněna podle toho, jak nám je budou jednotliví provozovatelé zasílat. Obvykle je přidáváme cca od začátku listopadu.
Nakonec bude sestaveno PDF se všemi restauracemi a jejich svatomartinským menu.


Restaurace, které budou nabízet speciální svatomartinské menu

web: Hostinec Mlýn

Menu se podává: od 10.11. do 11.11.2018

Předkrm

Jemná husí paštika ve slanině s omáčkou z lesního ovoce, čerstvý chléb   99 Kč

Polévka

Polévka z husích drůbků se zeleninou a bylinkové kapání   49 Kč

Hlavní chod

Dorůžova opečené husí prsíčko, perníková omáčka s rozinkami a ořechy, šťouchané brambory s cibulkou na sádle   269 Kč

Pomalu pečené husí stehýnko, červené zelí s jablky, bramborový knedlík   279 Kč

Dezert

Medovník se šlehačkou a čokoládou   59 Kč


Rezervace stolů: tel. 516 411 150 nebo 721 255 290.

web: Hostinec U Šesti

Menu se podává: 10.11.2018

Svatomartinské husí menu na objednávku

Polévka

Domácí husí kaldoun s nudlemi a játrovou zavářkou

Hlavní chod

400 g Konfitované husí stehno, červené a bílé zelí, houskový a bramborový knedlík

Dezert

Čokoládový řez se zmrzlinou a šlehačkou

Cena menu: 289 Kč


120 g Domácí husí paštika, brusinky, bageta   59 Kč.


Objednávky přijímáme do 5. listopadu. Tel. 776 237 847.

Otevřeno je od 12:00 hodin.

Čepujeme Svatomartinský pivní speciál 13°.

web: Hotel Olberg

Menu se podává: od 08.11. do 11.11.2018

Předkrm

100 g Husí Foie gras marinovaná v portském víně s meruňkovým chutney a červeným pepřem, rozpečená bageta   70 Kč

100 g Kachní paštika pečená ve slanině s omáčkou Cumberland, podávaná na salátku z barevné čočky a jablečným chipsem, bylinková bageta   70 Kč

Polévky

Husí vývar s nudlemi, masem a zeleninou   40 Kč

Husí kaldoun s nudlemi, masem a zeleninou   40 Kč

Hlavní chody

1/4 Husí pečeně s cibulovým a kedlubnovým zelím, opečené lokše glazované husím sádlem   265 Kč

1/4 Husí pečeně s bílým zelím, červeným zelím s jablky, rozinkami a skořicí, variace knedlíků   265 Kč

1/4 Pečená kachna se zelím dvou barev (bílé zelí, červené zelí s jablky, rozinkami a skořicí, grilované spaetzle s česnekem a bylinkami   185 Kč

1/4 Kachní pečeně s bílým zelím, červeným zelím s jablky, rozinkami a skořicí, variace knedlíků   185 Kč

200 g Filetované kachní prsíčko na italském rizotu s hřibovým ragú   198 Kč

Dezerty

Panna cotta se skořicovým krémem zdobená ovocem   75 Kč

Pošírované švestky v medu a portském víně s vanilkovou zmrzlinou   70 Kč


Rezervace stolů: tel. 734 440 088.

web: Hotel Skalní mlýn

Menu se podává: od 10.11. do 11.11.2018 a od 17.11. do 18.11.2018

Předkrm

Paštika z husích jater, jablkové chutnie, bagetka

Restovaná husí játra na portském víně s ořechy, bagetka

Polévka

Husí kaldoun s masem, drůbky a zeleninou

Hlavní chod

Pečené kachní stehno na kmínu, červené a bílé zelí, bramborový a houskový knedlík

Kachní prso sous-vide, houbový kuba, pečené jablko

Kachní prsa na medu sous-vide, višňová omáčka, pečené brambory

Dezert

Jablka ve vinném těstíčku se skořicí a cukrem, šlehačka

Hruška pošírovaná v červeném víně, vanilkový přeliv, zakysaná smetana


Rezervace stolů:  tel.: 516 418 113.

web: Jídelna U Horáčků

Menu se podává: 13.11.2018

Svatomartinské menu budeme podávat v rámci denního menu.

Podávat se bude klasicky husí prsa na červeném i bílém zelí, domácí houskový knedlík.

Svatomartinské víno.

Podává se od 11:00 do 15:00 hodin.

Další informace na tel. 516 413 237.

web: Kavárna Cafisco

Menu se podává: neděle 11.11.2018

Svatomartinské rohlíčky a capuccino,

Pečená husička (perníková) a malé překvapení pro všechny zákazníky.

web: Pivnice Písečná

Menu se podává: od 09.11. do 11.11.2018

1/4 Pečená kačena, skořicové červené zelí, variace bramborových a houskových knedlíků


Rezervace na tel. čísle: 608 784 466.

web: ---

Menu se podává: od 09.11. do 11.11.2018

Předkrm

Domácí kachní paštika, rozpečená bagetka

Polévka

Kachní kaldoun s domácími nudlemi

Dýňová polévka se slaninovými chipsy

Hlavní chod

1/2 Medové kachny, červené a bílé zelí, domácí karlovarský, houskový a bramborový
knedlík

Dezert

Jablečný nepečený koláč se zakysanou smetanou

Cena menu 259 Kč.


Rezervace na tel.: 605 020 542

web: Restaurace Hořice

Menu se podává: od 09.11. do 11.11.2018

Polévka

0,25 l Drůbeží vývar s masem a domácími nudlemi

Hlavní chod

Pečená kachna nebo husa, červené a bílé dušené zelí s domácími knedlíky

Je třeba si místo předem rezervovat.


Rezervace stolů: tel. 725 972 030.

web: Restaurace Lažánky

Menu se podává: od 09.11. do 11.11.2018

1/4 husy, dva druhy zelí, houskový, karlovarský, bramborový knedlík

1/4 husy, dva druhy zelí, bramborová lokše

Husa po Maďarsku, bramborový, houskový, karlovarský knedlík


Rezervace stolů: tel. 516 418 923.

(do vyprodání zásob)

web: Restaurace Myslivna

Menu se podává: od 09.11. do 11.11.2018

Předkrmy

80 g Plněná husí galantina, toast   75 Kč
80 g Husí játra pečená v červeném oleji, podávaná na jablku s husí paštikou, toast   75 Kč

Polévka

0,33 l Zlatý husí vývar s drůbky a nudlemi   39 Kč

Hlavní chod

¼ Pečená husa s bílým moravským zelím   267 Kč
¼ Pečená husa s červeným zelím, brusinkami a červeným vínem   267 Kč
¼ Pečená husa po staročesku se švestkovým přelivem   277 Kč
¼ Pečená husa s jablky potíraná černým pivem   277 Kč

Dezert

200 g Domácí jablkový závin s vanilkovým krémem a šlehačkou   65 Kč
200 g Smažená jablíčka ve skořicové krustě, šlehačka   65 Kč
200 g Domácí lívance s horkými malinami, šlehačka  65 Kč

Přílohy

160 g Bramborový knedlík   28 Kč
160 g Houskový knedlík   28 Kč
160 g Karlovarský knedlík   28 Kč
200 g Brambory   26 Kč


Rezervace stolů: na tel. 777 547 927.

web: Restaurace Na Pražci

Menu se podává: od 09.11. do 11.11.2018

Menu 1

Předkrm

100 g Husí paštika zabalená ve slanince, ovocný coulis, domácí pečivo   72 Kč

Polévka

0,3 l Husí kaldoun   45 Kč

Hlavní jídlo

500 g Konfitované pečené husí stehno, houskový – bramborový knedlík, červené zelí s bílými hrozny   289 Kč

2 ks Lokše plněné restovaným zelím s anglickou slaninou a husím masem   159 Kč

150 g Restovaná husí jatýrka s anglickou slaninou a omáčkou z pravých hřibů, domácí pečené bramborové čtvrtky   169 Kč

Dezert

1 ks Domácí cheese-cake s omáčkou z lesního ovoce   64 Kč

Svatomartinská vína 0,7 l (bílé, růžové, červené mladé víno – rozléváme)   od 180 Kč


Menu 2

Předkrm

100 g Husí paštika zabalená ve slanince, ovocný coulis, domácí pečivo

Polévka

0,3 l Husí kaldoun

Hlavní jídlo

500 g Konfitované pečené husí stehno, houskový – bramborový knedlík, červené zelí s bílými hrozny

Dezert

1 ks Domácí cheese-cake s omáčkou z lesního ovoce

Cena menu 439 Kč

Svatomartinská vína 0,7 l (bílé, růžové, červené mladé víno – rozléváme)   od 180 Kč


Případné rezervace na tel.: 516 418 639

web: Restaurace Obůrka

Menu se podává: od 09.11. do 11.11.2018

Předkrm

80 g Jemná paštika z husích jater s pistáciemi, ostružinová omáčka, bagetkový toust

Polévka

Husí kaldoun s drůbky, masem, zeleninou a bylinkovým knedlíčkem

Hlavní chod

1/4 ks Svatomartinská husa nadívaná jablky a cibulí, na výběr: zelí červené s rozinkami, bílé s jablky, dýňové a kedlubnové zelí s křenem, houskový, bramborový knedlík.

1 ks Pečené husí stehno s vlašskými ořechy a medem, červené zelí se sušenými švestkami, domácí bramborové noky

200 g Husí roláda plněná nádivkou s husími játry, bramborová kaše s pažitkou

Dezert

1 ks Bramborová lokše s povidly a mákem


Nabídka platí do vyprodání zásob.

Rezervace stolů: tel. 516 416 107, 725 357 807.

web: Restaurace Punkva

Menu se podává: pátek 09.11. a neděle 11.11.2018

Pečená kachna, červené a bílé zelí, houskový knedlík.


Rezervace stolů: tel. 516 418 678. 

web: Restaurace U Golema

Menu se podává: od 10.11. do 12.11.2017

Studený předkrm

Husí játra v sádle, pečivo

Paštika z husích jater, podávaná s omáčkou „cambridge“, mandlemi a čerstvým pečivem

Teplý předkrm

Grilovaná kachní játra s čabajkou a jablky, zastříknuté kalvádosem, bylinková bageta

Polévka

Husí krémová polévka s petrželkovými knedlíčky, zjemněná šlehačkou

Hlavní chod

1/4 Pečená husa dle staročeského receptu

1/2 Pečená kachna

Přílohy dle vaší chuti:
- červené zelí s jablky a portským vínem
- bílé zelí
- houskové knedlíky
- špekové knedlíky
- bramborové šišky s cibulkou restované na husím sádle
Zelí a přílohy jsou součástí ceny hlavního jídla

Dezert

Jablkový štrúdl s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou


Rezervace stolů: tel. 516 412 524.

web: Restaurace U Ledu (zimní stadion)

Menu se podává: od 09.11. do 12.11.2018

Polévka

Husí vývar s masem, domácími játrovými knedlíčky, zeleninou a nudlemi   50 Kč

Kachní krém s masem, hráškem a hřiby   50 Kč

Hlavní chod

1. 150 g Kančí gulášek, bramboráčky   129 Kč

2. 500 g Pečená zadní kachní ¼ , červené a bílé zelí, houskový a bramborový knedlík   149 Kč

3. 600 g Pečená domácí kačena „Barbarie“ s jablky a hruškami, červené, bílé nebo dýňové zelí, houskový, karlovarský nebo bramborový knedlík   199 Kč

4. 200 g Kachní duo (smažená plněná kachní prsa – sýr, šunka, grilovaná kachní prsa, fazolky na slanině, volské oko), vařený/opékaný brambor   239 Kč

5. 600 g Pečená husa, na výběr zelí – červené, bílé, dýňové, na výběr knedlík – houskový, karlovarský, bramborový   269 Kč

6. 400 g Pečené husí stehno, na výběr zelí – červené, bílé, dýňové, na výběr knedlík – houskový, karlovarský, bramborový   299 Kč

7. Domácí štrúdl se šlehačkou a čokoládou   49 Kč

Nápoje

Pivní svatomartinský speciál

Mladá vína – vinařství Konečný – bílé polosladké Solaris

Od 11.11. v 11:00 hodin svatomartinská vína – Müller Thurgau a Modrý Portugal


Rezervace stolů: na tel. 516 428 921.

web: ---

Menu se podává: od 09.11. do 11.11.2018

Předkrm

Husí paštika na ledovém salátu, rozpečený toast

Polévka

Husí kaldoun s krutony

Hlavní chod

1/4 Pečená husa, červené a bílé zelí, houskový a karlovarský knedlík

Dezert

Hraběnčiny řezy se snítkou máty


Rezervace stolů: tel. 516 413 832.

web: Restaurace Zámecká sýpka

Menu se podává: od 07.11. do 11.11.2018

Předkrm

30 g Husí játra „foie gras“ marinovaná v portském víně, karamelizovaná jablka, bagetka   139 Kč

Polévka

0,25 l Smetanový husí kaldoun se zeleninou a nudlemi   69 Kč

Hlavní chod

1/4 Konfitovaná husa na kmínu, dušené červené a bílé zelí, variace houskových a karlovarských knedlíků   349 Kč

700 g Pečené husí stehno, žemlová nádivka s perníkem a brusinkami, lahůdkový brambor   349 Kč

Dezert

Bramborové šišky s vanilkovým cukrem a skořicí, hruškové pyré s vlašskými ořechy   89 Kč


Rezervace stolů: tel. 516 412 887, 602 563 646.

web: Restuarace U Štěpánků

Menu se podává: 11.11.2018 od 11 do 15 hodin

Pouze na objednávku 

Předkrm

Husí paštika s vlašskými ořechy a brusinkami

Hlavní chod

1/4 Svatomartinská husa, červené a bílé zelí, houskový a bramborový knedlík

Dezert

Domácí štrúdl

Cena menu 349 Kč.


Rezervace stolů: tel. 516 414 234.

web: Statek Samsara

Menu se podává: od 09.11. do 11.11.2018

Předkrm

80 g Zauzené husí prso, kachní kroketa, marinované zelí   145 Kč

Polévka

0,30 l Kachní vývar, zelenina, raviola s kachním konfitem   85 Kč

Hlavni chody

1 ks Konfitované kachní stehno, dýňové zelí, hrozinky, chlupatý knedlík   349 Kč

1/4 ks Pomalu pečená husa na jablkách a skořicí, Tuřanské zelí se špekem, bramborové knedlíky   399 Kč

150 g Husí prso, foie gras, fíky, smažené bramborové pyré   489 Kč

150 g Husí roláda plněná mandlovou nádivkou, šťouchané brambory se zakysanou smetanou   339 Kč

Dezert

Profiterol, švestkový krém, pošírovaná hruška, červené víno, čokoláda   159 Kč


Rezervace stolů: tel. 516 413 843.

web: Wellness Hotel Panorama

Menu se podává: od 09.11. do 11.11.2018

Předkrm

80 g Francouzské kachní rillettes, marmeláda z červené cibule, stříbrné cibulky, kváskový chléb   68 Kč

Polévka

0,30 l Sváteční kachní kaldoun se smetanou, zeleninou a nokem z kachních jatýrek   48 Kč

Hlavní chod

1/4 Svatomartinská kachnička na červeném zelí s brusinkami, variace knedlíků, vídeňská cibulka   198 Kč

1 ks Pomalu pečené kachní stehno na dýňovém zelí, bramborová roláda s uzeným bokem   218 Kč

150 g Rolovaná kachna plněná žemlovou nádivkou s praženými ořechy a hruškou, lyonské brambory   198 Kč

180 g Filírovaná kachní prsíčka pečená v bylinkovém sádle, rebarborové raqout a dýňové noky   218 Kč


Přijměte pozvání šéfkuchaře pana Luďka Hegera a celého týmu restaurace Wellness hotelu Panorama.

Rezervace stolů: 725 418 111, 516 418 111.